W dniu 30 listopada wspólnie z wychowankami w ramach Wizyty Zawodoznawczej odwidzieliśmy na krakowskim Kazimierzu restaurację „Karakter”. Należy zaznaczyć, że restauracja ta została wyróżniona przez przewodnik Michelin.
W restauracji zostaliśmy bardzo miło przyjęci przez obsługę oraz właściciela a zarazem szefa kuchni. Chłopcy w grupach poznali tajniki i charakterystykę pracy poszczególnych stanowisk pracy oraz kuchni jako całości. Kosztowaliśmy też specjalności serwowanych w tej restauracji a mianowicie na przystawką mule zapiekane z boczkiem pod sosem beszamelowym, danie główne – Żebro wołowe pieczone 8 godzin na kości, luzowane z pure ziemniaczanym oraz na deser – zupa z białej, podwędzanej czekolady i śliwowicy / sorbet śliwkowy. Wszyscy zadowoleni z nowymi doświadczeniami i wiedzą wracamy do placówki.
Wizyta został sfinansowany
ze środków pochodzących z projektu „Samodzielne życie – odpowiedzialne życie” współfinansowanego z Europejskiego Funduszu Społecznego.
[ngg_images source=”galleries” container_ids=”77″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”0″ thumbnail_width=”240″ thumbnail_height=”160″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”0″ number_of_columns=”0″ ajax_pagination=”0″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”1″ slideshow_link_text=”[Pokaz zdjęć]” order_by=”sortorder” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]